Používate zastaralý a rizikový prehliadač, stiahnite si nový!
Beh na Urpín 2016 - report

Beh na Urpín 2016 - report

0

Dňa 24.04.2016 som sa zúčastnil behu Bystrický vertikál, ktorý prevetral nie len moje fyzické schopnosti (780 výškových metrov na 10 km), ale aj moju psychiku, kedy veterné počasie v kombinácii so zimou a snežením mi dali riadne zabrať J. Po takejto skúsenosti som si povedal, že na nič podobné sa už nikdy nedám nahovoriť, no vzápätí som si podal prihlášku a vyzdvihol číslo na Beh na Urpín, podobný pretek Bystrickému vertikálu. Aj keď parametre 335 výškových metrov na 10,7 km nevyzerali až tak zle, v ráno konania preteku mrholilo, miestami pršalo a chladné teploty hovorili, obleč sa, prevetráš si opäť svoje schopnosti.

Pretek štartoval pod pamätníkom SNP v Banskej Bystrici, kde už od rána borci krúžili okolo štartového poľa a zahrievali si svoje nadupané svaly. Stretol som tu môjho kamaráta, ktorý je rovnaký blázon na preteky do kopca ako ja. Pretek odštartoval tradičným výstrelom a hneď som si začal uvedomovať, že to nemôžem prepáliť hneď na začiatku, pôjdem si svojím tempom a nebudem naháňať borcov, ktorí majú aj tak lepšiu kondičku a rýchlosť. Sily som mal však dosť nato, aby sa mi podarilo predbehnúť niekoľkých pretekárov serpentínami ponad železničnú stanicu v Banskej Bystrici a tiež na lúke popri lese nad Kalváriou. Po vstupe do lesa pri nedokončenom rozostavanom objekte a behom po peknom lesnom chodníku som tesne pod Vartovkou prebehol popri povzbudzujúcom ujovi, ktorý ma tak vyhecoval, že som to skoro prepálil. Okolo celej Vartovky viedol nádherný singltrekový chodníček, ktorý musím určite niekedy prejsť bicyklom. Tu ma tiež predbehol jeden pretekár a následne tiež pretekárka, s ktorou sme trošku závodili a menili si miestami pozície. Po odbočke pod Vartovkou viedla trasa strmhlav dole a následne traverzom ponad Hron, kde sa mi podarilo predbehnúť jedného pretekára, ktorý však zvolil veľmi zlú obuv vzhľadom k náročným podmienkam (blato, blato a ešte raz blato), ktoré panovali na trati. Dole serpentínami navyše začalo celkom husto pršať, no bolo dobre vidieť pretekárov predo mnou aj za mnou, čo ma ešte kus vyburcovalo. Cestou od malej železničnej stanice popri hokejovom štadióne som si musel kontrolovať svoju pozíciu, lebo sa nebezpečne za mnou rútil jeden pretekár, ktorý nakoniec dobehol za mnou len o necelé tri sekundy neskôr. Môj výsledný čas bol 57 minút a 15 sekúnd, čo mi v celkovom umiestnení medzi mužmi stačilo na 18. miesto z celkových 52. S výsledkom som veľmi spokojný, nakoľko viac ani nemôžem očakávať pri mojom trénovaní raz, maximálne dva krát do týždňa.

Veľká vďaka patrí organizátorom z ACTIVE PLANET, ale tiež dobrovoľníkom, ktorý po trati dozerali na hladký priebeh preteku a ktorý ma tiež veľmi milo povzbudzovali. Už teraz sa teším na ďalší ročník, ktorého sa určite zúčastním a pokúsim sa pokoriť pre mňa vysoko nastavenú latku. Behu zdar !

Vizualizácia trate behu na Urpín

Celkové výsledky, viď odkaz: http://cms.tourportal.sk/uploads/data/1463340242_324_ABS Výsledky 10,7 km .pdf

Fotky nafotila Katarína Šajbanová, viac fotiek tu: https://www.facebook.com/events/1721838671431044/?active_tab=posts

Pre zapojenie sa do diskusie sa musíte