Používate zastaralý a rizikový prehliadač, stiahnite si nový!

Prehľad našich cyklotúr - evolúcia

0

Cykloturistika u nás prešla akousi evolúciou. Prvú väčšiu cyklotúru za hranice Slovenska som absolvoval s mojím bratrancom a kamošom v roku 2009 brázdením cyklosteziek na Morave a Južných Čechách a spoznávaním cestičiek v kedysi nedosiahnuteľnom štáte za železnou oponou, Rakúsku.

Na ďalší rok sme sa v rovnakej zostave opäť vydali spoznať cyklotrasy v Rakúsku, a to popri riekach Kamp, Thaya, March a Dunaj.

Rok 2011 bol špecifický tým, že sa nám do cyklo partie podarilo dotiahnuť Markétku, moju manželku (v tom čase ešte nie:). Podarilo sa nám dosiaľ prebicyklovať najďalej a to cez Maďarsko, Burgendland a Štajersko v Rakúsku až do slovinského Mariboru.

Do Rakúska sme sa išli pobicyklovať aj ďalší rok 2012, kedy sme sa zo Salzburska, cez Tirolsko a Vorarlbersko dostali do Vaduzu v Lichtenštajnsku a na pár minút okúsili chuť Švajčiarska. V tom istom roku sme si s naším kamošom ešte na pár dní odskočili do Česka.

 

V zostave ja, bratranec a v tom čase už manželka sme sa v roku 2013 vydali na „svadobnú cestu“ do zatiaľ neobjavených štátov ako Švajčiarsko, Taliansko a Francúzsko.

 

Z cyklotúry som zostrihal aj nasledujúce videjko: 

Rok 2014 bol pre nás oddychový, aby sme rok na to v zostave ja Markétka a na pár dní aj švagrinka absolvovali našu premiéru s cyklovozíčkom a 10 mesačným synčekom v ňom brázdením cyklosteziek na Morave, na Vysočine a Južných Čechách.

V roku 2016 sme si znovu dopriali oddych, aby sme načerpali čo najviac síl na rok 2017, kedy sme v tom čase k 2 ročnému synčekovi posadili 11 mesačného synčeka č. 2 a absolvovali dosiaľ časovo najdlhšiu, najdobrodružnejšiu, ale tiež najťažšiu cyklotúru v nami obľúbenom Rakúsku, konkrétne po Salzbursku, Korutánsku, Štajersku, Hornom a Dolnom Rakúsku. 

V roku 2018 sme sa priviezli vláčikom do rakúskeho Landecku, odkiaľ sme po kedysi významnej ceste Via Claudia Augusta  ďalej pokračovali cez Merano, Bolzano, Trento až do Benátok a odtiaľ popri pobreží Jadranského mora cez Lido di Jesolo, Lignano, Aquiela a Udine a vláčikom do rakúskeho Villachu. Náš starší synček dokonca niektoré pasáže prebicykloval :)

 

 

 

V roku 2019 sme si opäť dopriali odpočinok, a preto sa už nevieme dočkať cyklotúry v roku 2020, ktorú absolvujeme v rozšírenej zostave o ďalšieho člena :)

Pre zapojenie sa do diskusie sa musíte