Používate zastaralý a rizikový prehliadač, stiahnite si nový!

Najväčšie vodotesné brašne/tašky na svete

0

S príchodom detí do nášho cykloturistického života sa zvýšilo množstvo vecí, ktoré sme museli na cyklotúry so sebou zobrať. Už to neboli len veci na prežitie manželského páru, ktoré stačilo nabaliť do klasických 40 litrových Ortlieb Back-Roller Classic brašieň, ale vecičky pre 2 detičky s množstvom hračiek, plienok, kníh a oblečenia. Človek, ktorý nikdy nebol na žiadnej cyklotúre, nehovoriac s deťmi, si ani len nevie predstaviť to množstvo vecí, ktoré je so sebou potrebné zobrať. My sme to množstvo vecí pred cyklotúrou odfotili, a tu je výsledok :)

O vlastnostiach nových brašieň bola jasná predstava, mali byť väčšie, odolné, nepremokavé, proste Ortlieb. Ortlieb brašne používajú cykloturisti po celom svete vďaka ich vynikajúcej kvalite poskytujúcej odolnosť, nepremokavosť a stabilitu. Ortlieb splnil priania mnohých cykloturistov vydaním XL verzie brašieň Back-Roller Classic s doplnkom PRO, ktoré ponúkajú bezkonkurečných nepremokavých 70 litrov vo vnútri a zvonku 4 litre priestoru využiteľných na rôzne predmety, ku ktorým je ľahký prístup.

Brašne spĺňajú štandard IP64, t.j. sú prachotesné a odolné voči striekajúcej vode so zvýšeným tlakom vo všetkých smeroch. Brašne majú rolovací spôsob zatvárania, čo znamená, brašne vydržali už niekoľko veľmi intenzívnych lejakov, pričom udržali veci vo vnútri v absolútnom suchu, geniálne. Vyrobené sú na prednej strane z materiálu PS 490, jednej z najsilnejších tkanín firmy Ortlieb, ktorá vydrží naozaj všetko a na zadnej strane z materiálu PD 620. O materiáloch si je možné viac naštudovať na stránke Ortlieb (viď link: https://www.ortlieb.com/en/technisches/materialien/).

Všetky Ortlieb brašne ako aj tieto sú veľmi ľahko nastaviteľné bez použitia nástrojov a vyhovujú tak akýmkoľvek nosičom (my používame Sport Arsenal Art. 215). Vybavené sú tiež hákom, ktorý je možné nastaviť tak aby brašňa bola zafixovaná na nosič a zamedzilo sa tak akýmkoľvek pohybom počas jazdy na bicykli. Viac vo videu: https://youtu.be/zCay7Aq5NJY

Brašne majú vnútorné vrecko na napr. doklady a sú vybavené ramenným popruhom, čo značne uľahčuje ich prenášanie.

Pre bezpečnosť pri nedostatočných svetelných podmienkach sú brašne vybavené reflexnými prvkami.

Rozmery brašieň Ortlieb Back-Roller Pro Classic sú 45x36x26 (výška, šírka, hĺbka) a vážia celkom 2,008 kg. Váhovo preto nie sú určené pre backpackera, resp. cykloturistu, čo hľadá ultraľahké produkty.

K dispozícii sú dva modely brašieň Back-Roller Pro a to Classic a Plus, rozdiel je v použitom materiály. Zatiaľ čo Classic používajú PVC – laminovaný polyester, model Plus používajú ľahšiu a ekologickejšiu PU – laminovanú corduru.

Brašne Ortlieb sú podľa môjho názoru bezkonkurenčné, ideálne spojenie je bicykel vybaviť vzadu s Back-Rolller Pro Classic a dopredu klasickými Back-Roller Classic.

Pre zapojenie sa do diskusie sa musíte